Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαζάνια με μανιτάρια και μπέικον
Υλικά
- 250 γρ. λαζάνια
- 750 γρ. μανιτάρια (οπωσδήποτε φρέσκα)
- 12 φέτες μπέικον
- 300 γρ. διάφορα τυριά (μοτσαρέλα, παρμεζάνα κτλ)
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μαϊντανό
- Κονιάκ
|
|
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και το μπέικον.
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε ένα βαθύ τηγάνι χωρίς λάδι ή βούτυρο ώστε να βγάλει το λίπος του.
- Οταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το κρατάμε σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε λίγη μαργαρίνης το τηγάνι και ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο και μετά από λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν τσιγαριστούν τα σβήνουμε με το κονιάκ.
- Οταν μαλακώσουν τα μανιτάρια και γίνουν ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα 200 γρ. της κρέμας γάλακτος, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
- Βράζουμε τα λαζάνια λίγα κάθε φορά σε πολύ ζεστό/βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε μία στρώση λαζάνια, στρώνουμε την μισή, από πάνω το μισό τυρί, βάζουμε μετά άλλη μία στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και το τυρί και τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος αφού την διαλύσουμε πρώτα σε λίγο γάλα.
- Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 C για 50 λεπτά περίπου (στα 10 τελευταία λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί το φαγητό μας)
Οι συνταγές με λαζάνια είναι συνήθως με κιμά και επειδή δεν μου αρέσει πολύ σκέφτηκα αυτή. Γενικά βγήκε αρκετά καλό.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει.
Τη συνταγή συνιστά: η Αφροδίτη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|