www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


Υλικά

  • 400 γρ. φέτα χοντροκομμένη
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο πιπέρι
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Ελαιόλαδο
  • Τριμμένη φρυγανιά



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα εξής υλικά: φέτα, γιαούρτι, αυγά, γάλα, λίγο ελαιόλαδο και το πιπεράκι
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
  3. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πυρέξ ή στο ταψάκι μας (όχι μεγάλο ταψί) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά Ρ
  5. ίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένη φρυγανιά
  6. Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 40` (εξαρτάται από τον φούρνο μας. Η πίτα πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει).
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η Ευχούλα

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Xάσαμε το τυρί -- STOP!
    Από: nervosa_anorexia  22 / 3 / 2006
    Μπορεί να μην αναφέρεται, αλλά κανονικά το τυράκι μπαίνει 
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πάνω στο μίγμα, ώστε να μην χαντακωθεί στον πάτο και 
    ψιλοκαεί:))
    
    Η παρούσα αλευρόπιτα ή κασόπιτα ή πατσαβουρόπιτα ή ξεβράκωτη 
    (με το παρντόν) πίτα, είναι νοστιμότατη και η αγαπημένη μου (με 
    ελαφρά, σαφώς, παραλλαγή, διότι δεν βάζω άνιθο αλλά λίγο δυόσμο 
    & ρίγανη, βάζω 3 αυγά, 1/4kg τυράκι, 2 φλ. αλεύρι και 1 
    γιαουρτάκι... δύσκολοι καιροί για πολλά έξοδα!:Pppp)
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Xάσαμε το τυρί -- STOP!
      Από: natalia  25 / 3 / 2006
      η πατσαβουρόπιτα έχει φύλλο το οποίο τσαλακώνεται ως πατσαβούρα, εξ`ου και το όνομά της. Άρα η παρούσα συνταγή σίγουρα δεν φέρει αυτό το όνομα.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: anna  24 / 3 / 2006
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η NERVOSA ΑΝΟREXIA ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ!!ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΤΑΝ!ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Ευχούλα  27 / 3 / 2006
      ΑΝΝΑ σου προτείνω να φτιάξεις την τυρόπιτα με τη δοσολογία των υλικών που αναφέρω. Πιστεύω πως δεν θα χάσεις...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: anna  11 / 5 / 2006
        Τελικά είχες δίκιο Ευχούλα δοκίμασα πριν απο λίγες μέρες την συνταγή με την δοσολογία των υλικών που εσύ μας προτείνεις και βγήκε πολύ ωραία η πιτούλα!Εύκολη και γρήγορη συνταγή!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Παντελάκης  30 / 3 / 2006
      Εμένα παντως μια χαρα πιτα βγηκε, ευκολη, γρηγορη και 
      νοστιμοτατη.
      Βρε anna, μηπως θα ηταν καλυτερα ν`ασχοληθείς με το 
      σφουγγάρισμα και το ξεσκόνισμα, παρα με τις τυρόπιτες?? Μαλλον 
      δεν τα καταφερνεις εκει καμάρι μου...

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
        Από: anna  31 / 3 / 2006
        ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ? ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΜΕ ΦΑΚΙΟΛΙ ΚΑΙ ΣΦΟΥΓΓΑΡΟΠΑΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.......ΑΝΤΡΟΥΚΛΑ ΜΟΥ!!!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.