www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μεθυσμένο κοτόπουλο με τυριά


Υλικά

  • 1 πακέτο μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο
  • 1 κομμάτι φέτα της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση μαλακιά) σε μέγεθος 1 πακέτου τσιγάρων
  • 1 κομμάτι ανθότυρο σε μέγεθος 1 πακέτου τσιγάρων
  • 2 τριγωνάκια τυριού κρέμας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 ποτήρι του νερού κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • Μαϊντανό κομμένο (περίπου 1/2 κούπα)
  • Λάδι (1/2 κούπα) για το τσιγάρισμα
  • Κορν φλάουρ 1-2 κουταλιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου το λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο.
  2. Μόλις αρχίζει να μην έχει αίμα απ΄έξω προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα αφήνουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί.(Μόλις ρίξουμε το κρασί για να μη φύγει η μυρωδιά κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και ανοίγουμε για να ελέγχουμε το ζωμό και για να ανακατεύουμε.)
  3. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να γίνει σιγά-σιγά. (Θέλουμε όταν γίνει να έχει μείνει με αρκετό ζουμί. Αν δούμε ότι το απορροφάει το φαγητό προσθέτουμε κρασί και όχι νερό).
  4. Οταν τελειώσει το βράσιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο προσεκτικά να μη διαλύσουν τα φιλετάκια, ώστε να τελειώσουμε τη σάλτσα.
  5. Σε σαγανάκι τοποθετούμε τα τυριά κομμένα σε μικρά κομμάτια με λίγο γάλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε όσο γάλα χρειάζεται προκειμένου να γίνει μία σχετικά πηχτή σάλτσα.
  6. Βάζουμε την κατσαρόλα με το ζωμό σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και όταν πάρει βράση προσθέτουμε τη σάλτσα τυριών ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
  7. Κατόπιν σε μία κούπα βάζουμε 1-1,5 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και ρίχνουμε από τη σάλτσα στην κούπα μέχρι τη μέση, ανακατεύουμε με κουτάλι όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να μη σβολιάσει το μίγμα, αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό.
  8. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που βράζει.
  9. Αφήνουμε να πάρει βράσει για να δούμε πόσο θα πήξει. Το πόσο πηχτή θα είναι η σάλτσα εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Αν τη θέλουμε πιο πηχτή βάζουμε περισσότερο κορν φλάουρ. Αν μας βγει πολύ αραιό με αυτή τη δοσολογία επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δένοντας πάλι τη σάλτσα. Να έχετε υπόψη σας ότι όσο βράζει το φαγητό και όσο μένει μετά θα πήζει περισσότερο.
  10. Αφού τελειώσουμε με τα παραπάνω χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το κοτόπουλο προσεκτικά στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση ακόμα και είναι έτοιμο.
  11. Το συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή απλό ή πατάτες τηγανητές (σε φέτες, αν σας αρέσουν). Οταν το σερβίρουμε σε πιατέλα ή στο πιάτο πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι.
Σημείωση: Για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό μπορούμε να αποφύγουμε το τσιγάρισμα με το λάδι και να το αχνίσουμε με λίγο νεράκι, άλλωστε το κοτόπουλο από μόνο του έχει λίπος που θα βγει στο βράσιμο. Και το λάδι το ρίχνουμε προς το τέλος περίπου 10 λεπτά πριν βγάλουμε το κοτόπουλο, και σε λιγότερη ποσότητα, ανάλογα τις προτιμήσεις που έχουμε στο πόσο λαδερό θέλουμε το φαγητό μας. Δεν χάνει σε γεύση, είναι αρκετά πιο ελαφρύ και πιο υγιεινό. Εγώ το φτιάχνω πολλές φορές και χωρίς καθόλου λάδι!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Τη συνταγή συνιστά: η Βίκυ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.