Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλετάκια κοτόπουλου αλα κρεμ
Υλικά
- 1 κονσέρβα μανιτάρια (ή 2 αν πρόκειται για περισσότερα άτομα)
- 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλο
- 2 κρέμες γάλακτος
- Λίγο σκόρδο τριμμένο
- Βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανός (ένα μικρό ματσάκι)
- 3 κουταλιές σούπας κονιάκ
- Worchestershire sauce
- Κορν φλαουρ
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε τα φιλετάκια με το βούτυρο σε τηγάνι.
- Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια με το νερό τους και τον μαϊντανό.
- Αφήνουμε να βράσουν μέσα στο νερό τους έως να το πιουν αρκετά, ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Ρίχνουμε και την sauce (πολύ λίγο, ίσα-ίσα να πάρει η κρέμα γάλακτος το χρώμα της καραμέλας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα φιλετάκια πρέπει να βράσουν μέσα στην κρέμα γάλακτος για μισή ώρα περίπου ώστε να μην είναι σκληρά. Αφού βράσουν αραιώνουμε 2 κουταλιές κορν φλαουρ, για να δέσει η σάλτσα και τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρια Παπαχαραλαμπους (δικής της εμπνεύσεως)
|
|