www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπαγγέτι αλά καρμπονάρα (Spaghetti alla Carbonara)


Υλικά

  • (Τα υλικά είναι για δυο άτομα.)
  • 2/3 πακέτ. spaghetti ή spaghettini
  • Πανσέτα ή μπέικον σε κυβάκια (περίπου 150 γρ.)
  • 2 αβγά και 1 κρόκο (τα αβγά πάνε σύμφωνα με τα άτομα που τρώνε, δηλ. για 3 άτομα βάζουμε 3 αβγά)
  • Περίπου 50 γρ. τυρί parmiggiano τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό al dente.
  2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να σοτάρουμε την πανσέτα (βγάζει και από μόνη της λίγο λάδι, οπότε αν δεν θέλουμε να γίνει βαρύ το φαγητό προσέχουμε το λάδι που βάζουμε).
  3. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.
  4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τους, ρίχνοντας από πάνω τους την έτοιμη πανσέτα.
  5. Ρίχνουμε και τα χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε συνέχεια.
  6. Ξανανάβουμε την φωτιά προσέχοντας να είναι πολύ σιγανή και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αβγό ( δεν χρειάζεται να κάνει σβώλους!!!)
Pronto!!! Μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!
Η αυθεντική καρμπονάρα δεν έχει κρέμα γάλακτος, ζαμπόν και κασέρια και συνεπώς δεν γίνεται τόσο βαριά. Το αβγό είναι αυτό που δίνει το κρεμώδες αποτέλεσμα.

Τη συνταγή συνιστά: η Antigone

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (13)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.