www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη για πίτσα της Νίνας


Υλικά

  • τα υλικά είναι για 1 ταψάκι φούρνου μεγάλο)
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • Νωπή μαγιά γύρω στα 10 gr. ή μισό φακελάκι ξηρή
  • Νεράκι



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό.
  2. Ανακατεύουμε ίσα μέρη αλεύρι με σιμιγδάλι(σε αυτό το σημείο αρωματίζουμε την ζύμη μας με λίγο πιπέρι και ρίγανη και λίγο αλατάκι) και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με την διαλυμένη μαγιά.
  3. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη μαλακιά μεν συμπαγή δε. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν βάζουμε από την αρχή όλο το αλεύρι και όλο το σιμιγδάλι.
  4. Αφήνουμε την ζύμη να ηρεμήσει για περίπου 1/2 ώρα, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι που το έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι για να έχουμε μια ξεροψημένη ζύμη...
Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή συνιστά: η nina (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Σιμιγδάλι
    Από: Άννα  23 / 5 / 2006
    Nina, υποθέτω οτι βάζεις ζεστό νεράκι όταν διαλύεις τη μαγιά. Σου φουσκώνει η ζύμη όταν βάζεις τόσο σιμιγδάλι μέσα?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Σιμιγδάλι
      Από: nina  27 / 5 / 2006
      me mia mikrh kathhsterish...na kai h apanthsh... katarxas na pw oti h zumh ginetai san pswmaki..san tsiapata..to nero egw to bazw xliaro...oxi kauto..kai nai fouskwnei h zumh para to simigdali pou exei mesa..thn zumh authn mou thn eixe protinei atomo pou douleue se pitsaria alla kai mia analogh exw dei se ena episodeio tou "gumnou sef"..dokimase thn kai nomizw tha aresei.. exgw sunhthws thn afhnw na hremhsei se elafrws zesto fourno(50oC) gia peripou mia wra..kai meta thn anoigw se paxos peripou enos daxtulou kai thn topothetw se tapsaki pou exw elafrws ladwsei kai paspalhsei simigdali..kalh epituxia na exeis...sugnwmh pou arghsa na apanthsw...
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: asxeti
    Από: OLG  30 / 8 / 2006
    πρωτα ψηνουμε τη βαση και υστερα βαζουμε τα υλικα
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: asxeti
      Από: nina  11 / 9 / 2006
      analoga me to poso paxia exeis kanei thn zumh sou... egw thn kanw kati ligotero(h` peripou) ena daxtulo paxos kai den thn propshhnw...kateutheian apo panw bazw th saltsa ntomatas pou etoimazw(apla pelte me elaxisto neraki kai mpolika murwdika) kai ta upoloipa ulika kai pshnw... pote den eixa problhma me appshth zumh kai kabourniasmena ola ta ulika...aaa pshsimo panw katw kai thermokrasia thn kanonizw me to mati...peripou omws stous 200C
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: asxeti
        Από: Xionoball  17 / 10 / 2006
        Γειά σου Νίνα, επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει πίτσα και λέω να δοκιμάσω αυτή τη συντάγή, μήπως μπορείς να μου πεις και πώς φτιάχνεις ακριβώς τη σάλτσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
        • Θέμα: Re: asxeti
          Από: nina  19 / 10 / 2006
          geia sou Xionoball!egw ftiaxnw mia saltsa me polto ntomatas gia na apofugw ta polla ugra.opote exw polto analoga me ta gousta kai to megethos ths pitsas..dustuxws ta bazw panta me to mati opote duskoleuomai na sou dwsw akribhs dosologies alla peripoubazw 2 koutalies ths soupas..rixnw alataki,piperaki,riganoula,isws kai ligo duosmo..ligh,elaxistotath, zaxarh-isa isa na spasei thn o3uthta ths ntomatas. bazw mia koutalia tou glukou ladaki kai isws to idio se neraki..kalo anakatema kai kateutheian panw sthn zumh.meta bazw fetes zampon..turi trimmeno mpoliko..kai meta manitaria,piperia kai fetes mpeikon..alla ola auta einai thema goustou...opws allwste kai h saltsa opote mporeis mesa na baleis oti aresei se sena apo murwdiko.. ps..pantws thn saltsa egw den thn pshnw apo prin..etsi opws eipa kateutheian epanw.. ps2..kalh epituxia na exeis..elpizw na bohthisa
          [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ!!
    Από: ΡΕΝΑ  29 / 11 / 2007
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..Κ ΣΥΝΑΜΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΦΟΥ ΨΗΘΗΚΕ...ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σιμιγδαλι και φουσκωμα
    Από: μαρια  6 / 12 / 2007
    Παιδιά, πρώτη φορά βλέπω ζύμη που έχει μέσα και μαγιά και 
    σιμιγδάλι!Παρόλο που φτιάχνω δική μου ζύμη, δοκίμασα τη 
    συγκεκριμένη και απογοητεύτηκα!Δε γινεται και σιμιγδαλι και 
    μαγια.Εγώ για το μεγάλο ταψί βάζω 700 γρ. δυνατό αλεύρι, 1 
    φακελάκι μαγιά αραιωμένη σε ζεστό νερό,λίγο αλάτι, λίγο 
    ελαιόλαδο και όσο ζεστό νερό πάρε ώστε να πλάθεται η ζύμη, να 
    μην κολλάει.Τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος 1 ώρα.Αν το 
    νερό που θα χρησιμοποιήσετε είναι καυτό, έστω και λίγο, το 
    χάσατε το παιχνίδι!Ποτέ δεν έχει αποτύχει και πάντα φουσκώνει!
    Δοκιμάστε την!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: σιμιγδαλι
    Από: χρυσα  10 / 12 / 2007
    ΣΥΜΦΩΝΩ! ΑΛΛΟ "ΚΟΥΦΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΒΑΛΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΑΛΛΑ 
    ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ! ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΨΙΛΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΠΑΝΤΩΣ 
    Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.