Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Σιμιγδάλι
Από: Άννα 23 / 5 / 2006
Nina, υποθέτω οτι βάζεις ζεστό νεράκι όταν διαλύεις τη μαγιά.
Σου φουσκώνει η ζύμη όταν βάζεις τόσο σιμιγδάλι μέσα?
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Σιμιγδάλι
Από: nina 27 / 5 / 2006
me mia mikrh kathhsterish...na kai h apanthsh...
katarxas na pw oti h zumh ginetai san pswmaki..san tsiapata..to
nero egw to bazw xliaro...oxi kauto..kai nai fouskwnei h zumh
para to simigdali pou exei mesa..thn zumh authn mou thn eixe
protinei atomo pou douleue se pitsaria alla kai mia analogh exw
dei se ena episodeio tou "gumnou sef"..dokimase thn kai nomizw
tha aresei..
exgw sunhthws thn afhnw na hremhsei se elafrws zesto fourno(50oC)
gia peripou mia wra..kai meta thn anoigw se paxos peripou enos
daxtulou kai thn topothetw se tapsaki pou exw elafrws ladwsei kai
paspalhsei simigdali..kalh epituxia na exeis...sugnwmh pou arghsa
na apanthsw...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: asxeti
Από: OLG 30 / 8 / 2006
πρωτα ψηνουμε τη βαση και υστερα βαζουμε τα υλικα
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: asxeti
Από: nina 11 / 9 / 2006
analoga me to poso paxia exeis kanei thn zumh sou...
egw thn kanw kati ligotero(h` peripou) ena daxtulo paxos kai den
thn propshhnw...kateutheian apo panw bazw th saltsa ntomatas pou
etoimazw(apla pelte me elaxisto neraki kai mpolika murwdika) kai
ta upoloipa ulika kai pshnw...
pote den eixa problhma me appshth zumh kai kabourniasmena ola ta
ulika...aaa pshsimo panw katw kai thermokrasia thn kanonizw me to
mati...peripou omws stous 200C
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: asxeti
Από: Xionoball 17 / 10 / 2006
Γειά σου Νίνα, επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει πίτσα και λέω να
δοκιμάσω αυτή τη συντάγή, μήπως μπορείς να μου πεις και πώς
φτιάχνεις ακριβώς τη σάλτσα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: asxeti
Από: nina 19 / 10 / 2006
geia sou Xionoball!egw ftiaxnw mia saltsa me polto ntomatas gia
na apofugw ta polla ugra.opote exw polto analoga me ta gousta
kai to megethos ths pitsas..dustuxws ta bazw panta me to mati
opote duskoleuomai na sou dwsw akribhs dosologies alla
peripoubazw 2 koutalies ths soupas..rixnw
alataki,piperaki,riganoula,isws kai ligo
duosmo..ligh,elaxistotath, zaxarh-isa isa na spasei thn o3uthta
ths ntomatas. bazw mia koutalia tou glukou ladaki kai isws to
idio se neraki..kalo anakatema kai kateutheian panw sthn
zumh.meta bazw fetes zampon..turi trimmeno mpoliko..kai meta
manitaria,piperia kai fetes mpeikon..alla ola auta einai thema
goustou...opws allwste kai h saltsa opote mporeis mesa na
baleis oti aresei se sena apo murwdiko..
ps..pantws thn saltsa egw den thn pshnw apo prin..etsi opws
eipa kateutheian epanw..
ps2..kalh epituxia na exeis..elpizw na bohthisa
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ!!
Από: ΡΕΝΑ 29 / 11 / 2007
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΟ
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ..Κ ΣΥΝΑΜΑ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΟΛΥ
ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΦΟΥ ΨΗΘΗΚΕ...ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ??
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: σιμιγδαλι και φουσκωμα
Από: μαρια 6 / 12 / 2007
Παιδιά, πρώτη φορά βλέπω ζύμη που έχει μέσα και μαγιά και
σιμιγδάλι!Παρόλο που φτιάχνω δική μου ζύμη, δοκίμασα τη
συγκεκριμένη και απογοητεύτηκα!Δε γινεται και σιμιγδαλι και
μαγια.Εγώ για το μεγάλο ταψί βάζω 700 γρ. δυνατό αλεύρι, 1
φακελάκι μαγιά αραιωμένη σε ζεστό νερό,λίγο αλάτι, λίγο
ελαιόλαδο και όσο ζεστό νερό πάρε ώστε να πλάθεται η ζύμη, να
μην κολλάει.Τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό μέρος 1 ώρα.Αν το
νερό που θα χρησιμοποιήσετε είναι καυτό, έστω και λίγο, το
χάσατε το παιχνίδι!Ποτέ δεν έχει αποτύχει και πάντα φουσκώνει!
Δοκιμάστε την!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: σιμιγδαλι
Από: χρυσα 10 / 12 / 2007
ΣΥΜΦΩΝΩ! ΑΛΛΟ "ΚΟΥΦΟ" ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΒΑΛΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΑΛΛΑ
ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ! ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΨΙΛΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΠΑΝΤΩΣ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|