Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κασερόπιτα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Για τη γέμιση:
- Από πάνω:
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε στο ταψί λίγη τριμμένη φρυγανιά και λάδι.
- Βάζουμε τα μισά φύλλα στον πάτο του ταψιού αλείφοντας το καθένα με λάδι.
- Βάζουμε τα υλικά της γέμισης ανακατεμένα.
- Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι αλείφοντας τα ένα-ένα και από πάνω με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στα φύλλα.
- Μετά χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε στην κασερόπιτα.
- Βάζουμε την κασερόπιτα 2 ώρες στο ψυγείο και μετά ψήνουμε στους 180° C μέχρι να ροδίσει.
Με άλλο φύλλο δεν γίνεται καλή η κασερόπιτα.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς Χριστίνας.
Τη συνταγή συνιστά: η Αγγέλικα
|
|