Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατάτες φούρνου
Υλικά
- 5 -6 μέτριες πατάτες
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι χοντροκομμένο
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- Σκόρδο σε σκόνη
- 150 γραμμάρια χαλούμι ή γραβιέρα
- 1/2 κουτί μπύρα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέσα σε πυρέξ.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και το λάδι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες.
- Αφού ροδίσουν προσθέτουμε το τυρί σε μικρά φετάκια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους
160 βαθμούς και "σβήνουμε" με τη μπύρα.
- Ψήνουμε άλλα 15 λεπτά περίπου.
Συνοδεύει τέλεια ψητά στη σχάρα.
Τη συνταγή συνιστά: η Δήμητρα Σαράντου (δικής της εμπνεύσεως)
|
|