www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φύλλο σφολιάτας


Υλικά

  • 30 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κούπα γάλα (χλιαρό)
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 βιτάμ
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Ετοιμασία

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας.
  2. Μόλις γίνουν ένα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που το έχουμε κόψει κομματάκια.
  3. Οταν γίνουν ένα προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι που θα το προσθέτουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη αλλά θα είναι αφράτη(σαν τη ζύμη των κουραμπιέδων).
  4. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1-1,5 ώρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε στα δύο, ανοίγουμε λεπτά φύλλα και χρησιμοποιούμε ανάλογα με την όρεξη μας!(εγώ το χρησιμοποιώ για κρουασάν).
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Αννα και μου έλυσε τα χέρια!
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.