Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φύλλο σφολιάτας
Υλικά
- 30 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 κούπα γάλα (χλιαρό)
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 βιτάμ
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το αυγό
ανακατεύοντας.
- Μόλις γίνουν ένα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο που το έχουμε κόψει κομματάκια.
- Οταν γίνουν ένα προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι που θα το προσθέτουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη αλλά θα είναι αφράτη(σαν τη ζύμη των κουραμπιέδων).
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 1-1,5 ώρα να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε στα δύο, ανοίγουμε λεπτά φύλλα και χρησιμοποιούμε ανάλογα με την όρεξη μας!(εγώ το χρησιμοποιώ για κρουασάν).
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Αννα και μου έλυσε τα χέρια!
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
|
|