www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ομελέτα φούρνου


Υλικά

  • Τηγανιτές πατάτες (προαιρετικά)
  • 4-5 αυγουλάκια
  • 1 κρέμα γάλακτος μικρή
  • 5-6 φέτες κασέρι
  • 5-6 φέτες ζαμπόν
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη(οποιουδήποτε χρώματος)
  • Λίγο γάλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη



Ετοιμασία

  1. Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους το οποίο έχουμε λαδώσει, στρώνουμε τις πατάτες, το ζαμπόν, το κασέρι και την πιπεριά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπεροριγανίζουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στο πυρέξ.
  3. Ψήνουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο (ένδειξη για αέρα) στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Σημ. Σερβίρεται με χωριάτικη σαλάτα και παγωμένη μπύρα.

Τη συνταγή συνιστά: η Vassilik2 (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: ομελέτα φούρνου
    Από: ΜΕΛΙΝΑ  1 / 11 / 2006
    Βασιλική την έφτιαξα χθες φοβερή ενθουσιάστηκα, μου άρεσε πολύ και κρύα, μπράβο εύκολο, γρήγορο και super. αν ξέρεις και κάτι άλλο δική σου εμπνεύσεως πες μου.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ομελετα φούρνου SUPER!!!
    Από: shinny  17 / 11 / 2006
    K A T A Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η!!!!!!!!!!!! Πανεύκολη και πεντανόστιμη!!!! Εβαλα παραπάνω αυγά και πατάτες σε μεγαλούτσικο πυρέξ. Πασπάλισα και απο πάνω με τριμμένο τυρί κι ήταν φανταστική!!! Ευγε!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ατομικές ομελετίτσες με αγγιναράκια.
    Από: μαμα  11 / 5 / 2007
    Υλικά:
    
    12 αγγιναράκια μικρά μωβ (αυτά είχα, αυτά έγραψα)
    6 αυγά
    1 φλ.τσ. γάλα εβαπορέ
    1 κουτ.σούπας αλεύρι
    1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
    12 κομματάκια κεφαλογραβιέρα
    μαϊντανό
    αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
    
    φρυγανιά τριμμένη, ανακατεμένη με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
    1 ταψάκι για μαφφινς, 12 θέσεων.
    
    Καθαρίζουμε τα αγγιναράκια και τα ζεματάμε 2-3 λεπτά σε νερό 
    που βράζει. Σουρώνουμε.
    Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλεύρι και το μπέικιν.
    Λαδώνουμε τις θηκούλες των μαφφινς με το πινέλο και 
    πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
    Βάζουμε σε κάθε θήκη 1 αγγιναράκι, από πάνω του 1 κομμάτι 
    κεφαλογραβιέρα, και πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό, πιπέρι και 
    μοσχοκάρυδο. Αν το τυρί είναι πικάντικο δεν χρειάζεται άλλο 
    αλάτι.
    Γεμίζουμε με το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με λίγη 
    φρυγανιά.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, 20 λεπτά ή 
    μέχρι να γίνει η ομελέτα.
    
    
    Πήρα καινούριο ταψάκι και όπως φαίνεται, και τον καφέ εκεί θα 
    τον ψήνω!!!
    

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.