Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με πράσινο μήλο
Υλικά
- Περίπου 200 gr. φιλέτο κοτόπουλου
- 1 μεγάλο πράσινο μήλο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κάρυ
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (ή και σε λεπτές λωρίδες) το κοτόπουλο και σε πολύ
μικρά κομματάκια το μήλο.
- Επειτα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί για μερικά λεπτά (5 με 8 λεπτά είναι αρκετά).
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε από πάνω αλάτι και κάρυ (κάρυ όσο θέλετε, αλάτι όμως όχι πολύ γιατί χαλάει την γλυκόπικρη γεύση του μήλου με την κανέλλα).
- Αφού έχει ψηθεί αρκετά το κοτόπουλο, μετά από περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά,
ρίχνουμε τα κομματάκια από το μήλο και από πάνω αρκετή κανέλλα (τελείως εμπειρικά και σαν ποιοτική και όχι ποσοτική αναλογία προτείνω να ρίξετε περίπου
την μισή ποσότητα κανέλλας, από αυτήν του κάρυ), ακόμα 5 λεπτά και μετά...
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Τη συνταγή συνιστά: η Lomar (δικής της εμπνεύσεως)
|
|