Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουφλέ της μαμάς
Υλικά
- 1 πακέτο λαζάνια
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
- 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μπέικον
- 150 γρ. έμενταλ
- 200 γρ. ρεγκάτο
- 1 εβαπορέ light
- 2 αυγά
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες, το σκόρδο, το βουτυράκι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τραβήξουν λίγο τα υγρά από τις ντομάτες.
- Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον σε ένα τεφάλ τηγάνι (σκέτο, χωρίς λάδι) αφού το ψιλοκόψουμε.
- Βράζουμε τα λαζάνια (al dente) και τα βουτυρώνουμε κανονικά.
- Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνουμε λίγο από το μίγμα τυριών στον πάτο, μετά μία στρώση λαζάνια, λίγο μπέικον, τυριά και μετά πάλι λαζάνια κτλ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια.
- Τέλος προσθέτουμε την σάλτσα, το τελευταίο μέρος των τυριών και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να τραβήξει το γάλα (περίπου 35 λεπτά).
Μυστικό:Μέχρι τα τελευταία 5-10 λεπτά το έχουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί
Είναι το σουφλέ που έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειάς μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια!
Τη συνταγή συνιστά: η ΟΛΓΑ
|
|