www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουφλέ της μαμάς


Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
  • 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. έμενταλ
  • 200 γρ. ρεγκάτο
  • 1 εβαπορέ light
  • 2 αυγά



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες, το σκόρδο, το βουτυράκι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να τραβήξουν λίγο τα υγρά από τις ντομάτες.
  2. Εν τω μεταξύ τσιγαρίζουμε λίγο το μπέικον σε ένα τεφάλ τηγάνι (σκέτο, χωρίς λάδι) αφού το ψιλοκόψουμε.
  3. Βράζουμε τα λαζάνια (al dente) και τα βουτυρώνουμε κανονικά.
  4. Στην συνέχεια σε ένα μεγάλο πυρέξ ρίχνουμε λίγο από το μίγμα τυριών στον πάτο, μετά μία στρώση λαζάνια, λίγο μπέικον, τυριά και μετά πάλι λαζάνια κτλ μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια.
  5. Τέλος προσθέτουμε την σάλτσα, το τελευταίο μέρος των τυριών και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να τραβήξει το γάλα (περίπου 35 λεπτά).
Μυστικό:Μέχρι τα τελευταία 5-10 λεπτά το έχουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθεί
Είναι το σουφλέ που έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειάς μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Τη συνταγή συνιστά: η ΟΛΓΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.