Ετοιμασία
Δεν έγραψα δοσολογία για ευνόητους λόγους. Η παρασκευή είναι πολύ απλή. Αρκεί να μαρινάρουμε τα φιλέτα μας, τα οποία πρέπει να είναι πολύ λεπτά κομμένα, μέσα σε λίγο ελαιόλαδο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο και πιπέρι μαύρο.(Αν είναι πολύ μεγάλα τα φιλέτα τα κόβουμε στην μέση, για να έχουμε περισσότερες φέτες στο πιάτο μας). Τα κλείνουμε σε ένα τάπερ και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα (1 ώρα περίπου).
Το μυστικό είναι να βάλουμε το τηγάνι-σχάρα να κάψει πριν πετάξουμε μέσα τα φιλέτα. Αφού λοιπόν είμαστε σίγουροι πως έκαψε, ψήνουμε τα φιλέτα γύρω
στα 3 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά για άλλα 3 λεπτά.
Βάζουμε στο πιάτο μας μια στρώση με τα φύλλα της ρόκας και πάνω σε αυτά ξαπλώνουμε τα φιλέτα. Ετοιμο!!!
Σερβίρεται με ριζότο από πρόβολα (τυρί καπνιστό, τύπου μετσοβόνε) και σαμπάνια.
Τη συνταγή συνιστά: η Antigone
|