www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πικάντικές πιπεριές γεμιστές με τυριά


Υλικά

  • Για τη μπεσαμέλ:
    • 1 κουτάλι σούπας αλεύρι
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • Γάλα όσο πάρει για να γίνει σφιχτή η μπεσαμέλ
  • Υπόλοιπα υλικά:
    • 6 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης) φρέσκιες (όχι κονσέρβα) κομμένες στα 2 και χωρίς τα σπόρια
    • 5-6 φετάκια τυρί του τόστ σε κυβάκια
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    • Λίγο τυρί τριμμένο (εγώ προτιμώ κεφαλογραβιέρα)
    • 150 γρ. (ένα μεγάλο κομμάτι) φέτα λιωμένη με πιρούνι
    • 1 ντοματούλα σε κυβάκια
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Πάπρικα
    • Λίγο λάδι
    • Δυόσμο
    • Βασιλικό
    • Ρίγανη



Ετοιμασία

  1. Μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το αλεύρι καστανό.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε προς μια κατεύθυνση ώσπου να πήξει ελαφρά το μίγμα (θέλουμε μπεσαμελ σφιχτή).
  3. Γέμιση: Αναμιγνύουμε σε μπολ τα τυριά, την ντομάτα και τα μυρωδικά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, και αλάτι πιπέρι-παπρικα.
  5. Οταν κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ την προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.
  6. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές που τις έχουμε βάλει σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη (μοιάζουν με βαρκούλες!)
  7. Βάζουμε πάνω από κάθε πιπερια λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 180 C για 20' περίπου.
Είναι ευπαρουσίαστο πιάτο, ταιριάζει για μπουφέ, αλλά και για πρώτο σε καθιστό τραπέζι και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!
Καλή Επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.