Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πικάντικές πιπεριές γεμιστές με τυριά
Υλικά
- Για τη μπεσαμέλ:
- 1 κουτάλι σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- Γάλα όσο πάρει για να γίνει σφιχτή η μπεσαμέλ
- Υπόλοιπα υλικά:
- 6 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης) φρέσκιες (όχι κονσέρβα) κομμένες στα 2 και χωρίς τα σπόρια
- 5-6 φετάκια τυρί του τόστ σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Λίγο τυρί τριμμένο (εγώ προτιμώ κεφαλογραβιέρα)
- 150 γρ. (ένα μεγάλο κομμάτι) φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 1 ντοματούλα σε κυβάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Λίγο λάδι
- Δυόσμο
- Βασιλικό
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Μπεσαμέλ: Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το αλεύρι καστανό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα ανακατεύουμε προς μια κατεύθυνση ώσπου να πήξει ελαφρά το μίγμα (θέλουμε μπεσαμελ σφιχτή).
- Γέμιση: Αναμιγνύουμε σε μπολ τα τυριά, την ντομάτα και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, και αλάτι πιπέρι-παπρικα.
- Οταν κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ την προσθέτουμε στα τυριά και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές που τις έχουμε βάλει σε ελαφρά λαδωμένο
πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη (μοιάζουν με βαρκούλες!)
- Βάζουμε πάνω από κάθε πιπερια λίγο τυρί τριμμένο και ψήνουμε στους 180 C για
20' περίπου.
Είναι ευπαρουσίαστο πιάτο, ταιριάζει για μπουφέ, αλλά και για πρώτο σε καθιστό
τραπέζι και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ!
Καλή Επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|