www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Risotto με provola και σαμπάνια


Υλικά

  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού περίπου ρύζι για ριζότο
  • 1 ποτήρι σαμπάνια (ή κρασί λευκό σαμπανιζέ)
  • 100 γρ. περίπου provola (τυρί καπνιστό τύπου μετσοβόνε) κομμένο σε κύβους
  • Λίγο βούτυρο
  • 1 κύβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα μας λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με την σαμπάνια.
  2. Προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό αντί 4,5 (αναλογία 1 ρύζι, 3 νερό) επειδή βάλαμε την σαμπάνια.
  3. Ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. 10 λεπτά πριν το τερματισμό του βρασμού ρίχνουμε και τα κομματάκια της πρόβολας και ανακατεύουμε.
  5. Ετοιμο..!!!
Σημείωση: Το ριζότο είναι πιο κρεμώδες από το πιλάφι γι'αυτό σβήνουμε την φωτιά πριν το ριζότο έχει πιει όλα τα υγρά του.

Τη συνταγή συνιστά: η Antigone

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (9)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.