www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κανταΐφι αλμυρό με ζαμπόν και τυρί


Υλικά

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 350 γρ. καλή φέτα
  • 100 γρ. πεκορίνο
  • 100 γρ. γκούντα
  • 1 παριζάκι
  • 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
  • Ανηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα πυρέξ καλά.
  2. Απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά και σηκώνουμε λίγο και στα τοιχώματα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά κομμένα σε μικρά κομματάκια ή τριμμένα, το παριζάκι, το γάλα, τον άνηθο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  5. Περιχύνουμε με βούτυρο και κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να απορροφηθούν τα υγρά.
  6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ρόδίσει πάνω και κάτω.
Καλή επιτυχία!

Τη συνταγή συνιστά: η ΑΝΝΑ ΚΟΡ. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.