Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κανταΐφι αλμυρό με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
- 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 350 γρ. καλή φέτα
- 100 γρ. πεκορίνο
- 100 γρ. γκούντα
- 1 παριζάκι
- 175 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα
- Ανηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε ένα πυρέξ καλά.
- Απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο πυρέξ χωρίς να αφήσουμε κενά και σηκώνουμε λίγο και στα τοιχώματα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά κομμένα σε μικρά κομματάκια ή τριμμένα, το παριζάκι, το γάλα, τον άνηθο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Περιχύνουμε με βούτυρο και κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να απορροφηθούν τα υγρά.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ρόδίσει πάνω και κάτω.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή συνιστά: η ΑΝΝΑ ΚΟΡ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|