Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τηγανιά Σερρών
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, το βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα χωρίς νερό ή λάδι και το "γυρίζουμε" έως ότου θωρακιστεί το κρέας (να πάρει λευκό χρώμα σε όλες
τις πλευρές του). Μόνον τότε ρίχνουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να σκεπάζεται το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί σχεδόν το νερό.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι κρύο.
- Ανακατεύουμε καλά το κρέας να λαδωθεί όλο καλά και να ροδίσει ελαφρά.
- Οταν αρχίσει να "τηγανίζεται", σβήνουμε με το κρασί και τελειώνουμε με τη ρίγανη.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει μείνει πάλι μόνο με το λάδι του.
Αποτελεί εξαιρετικό κρασομεζέ, αλλά και κύριο πιάτο αν συνοδευτεί με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες.
Στην Ανατολική Μακεδονία και ιδιαίτερα στις Σέρρες, είναι το παραδοσιακό
Χριστουγεννιάτικο πιάτο.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαριγώ Μπαδέκα
|
|