Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μελιτζάνες σουφλέ
Υλικά
- 8 μελιτζάνες
- 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
- 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
- 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες να βράσουν για 15 λεπτά, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε (τις κάνουμε πουρέ).
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν γίνει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, βράζουμε για 5 λεπτά και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπαίκιν πάουντερ και το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τους κρόκους δύο αυγών αφού τους χτυπήσουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο φαγητό, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να ''καθίσει''.
|
|