www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μελιτζάνες σουφλέ


Υλικά

  • 8 μελιτζάνες
  • 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
  • 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις μελιτζάνες αφού τις πλύνουμε και τις καθαρίσουμε.
  2. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να βράσουν για 15 λεπτά, τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε (τις κάνουμε πουρέ).
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν γίνει ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, βράζουμε για 5 λεπτά και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπαίκιν πάουντερ και το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε τους κρόκους δύο αυγών αφού τους χτυπήσουμε ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο φαγητό, χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
  7. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να ''καθίσει''.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.