www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπεκρή μεζέ με χοιρινό


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε το χοιρινό με το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την μουστάρδα.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό να βράσουν και σταδιακά ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.
  3. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμισθεί το κρασί και στην συνέχεια ρίχνουμε μία κούπα ντοματοπελτέ.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και με την σάλτσα και πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε την φέτα τριμμένη για να δέσει η σάλτσα.

Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΝΑ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Μπεκρή Μεζε
    Από: Roula  21 / 3 / 2007
    Χωρίς να αμφισβητήσω ότι η συνταγή σου είναι καλή, στη πατρίδα μου τουλάχιστον, ο ΄΄Μπεκρή Μεζές΄΄ φτιάχνεται με άσπρη σάλτσα.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Ελληνικη κουζίνα-Μπεκρί μεζέ με χοιρινό
    Από: Πηνελόπη  4 / 5 / 2007
    Αγαπητή ΛΙΝΑ γιά σου.Ψάχνωντας για καμία εύκολη και προτότυπη συνταγή έπεσα στή δική σας.Ως πρός τήν ετοιμασία,όταν λέτε στό[1] τά βάζετε όλα μαζί,αλάτι,πιπέρι,....δηλαδή τα μαρινάρετε;Όταν λέτε βράζουμε τό κρέας μέ κρασί δέν θά σκλιρίνη;Ευχαριστώ πολύ που με δεχθήκατε νά με ακούσετε ή μάλλον να με διαβάσετε.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Ελληνικη κουζίνα-Μπεκρί μεζέ με χοιρινό
      Από: tatiana  11 / 5 / 2007
      Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, μην ανησυχείς καθόλου για το 
      βράσιμο του κρέατος διότι το κρασί αντιθέτως βοηθά το κρέας να 
      μαλακώσει.  

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπεκρή μεζέ Νο 2
    Από: Ασπα  11 / 5 / 2007
    ΥΛΙΚΑ
    Συκώτι μοσχαρίσιο
    Χοιρινό για ρολό σε φέτα
    Αλάτι – πιπέρι – κοκκινοπίπερο
    Ρίγανη
    Σκόρδο
    Μουστάρδα
    Κεφαλοτύρι μπαστουνάκια
    Σπάγκο ψησίματος
    Λευκό κρασί (όσο θέλει ο καθείς)
    Λεμόνι
    
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Απλώνουμε το χοιρινό και αλείφουμε με μουστάρδα την πάνω του 
    μεριά .
    Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, ψιλοκομμένο το σκόρδο σε όλη 
    την επιφάνεια.
    Ανοίγουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι το συκώτι και το απλώνουμε 
    πάνω στη φέτα του χοιρινού.
    Αλατοπιπεροριγανιάζουμε ουανς αγκέν, τοποθετούμε στη μια άκρη τα 
    μπαστουνάκια του κεφαλοτυριού (με τρόπο ώστε όταν, ψημένο πια 
    κόβεται να βρίσκονται στο κέντρο) και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. 
    Δένουμε με τον σπάγκο και σωτάρουμε γύρω γύρω σε καυτό λάδι ώστε 
    να θωρακιστεί!
    
    Καλά είναι, όπως έχει ξαναπεί  και παλιά η φίλη Τίνα Σταύρου, να 
    μη τρυπάμε με το πηρούνι καθώς γυρίζουμε, αλλά να γυρίζουμε πολύ 
    προσεκτικά το ρολό. 
    Μόλις τελειώσει κι αυτό το στάδιο, σβύνουμε με λευκό κρασί, 
    προσθέτουμε και λίγο νερό, ένα ολόκληρο κρεμμύδι και αφήνουμε το 
    ρολό να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα, γυρίζοντάς το κατά 
    διαστήματα και προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό για να μην 
    αρπάξει. 
    (Προσοχή το υγρό στην κατσαρόλα πρέπει να είναι 1-2 δάχτυλα κι 
    όχι να κολυμπάει το ρολό σ΄αυτό και η κατσαρόλα να είναι 
    σκεπασμένη)
    
    Μόλις βεβαιωθούμε ότι το κρέας ψήθηκε (τρυπάμε βαθιά με ξυλάκι 
    και το υγρό που βγαίνει απ΄την τρύπα είναι διάφανο)  και 
    μαλάκωσε αρκετά, βγάζουμε μπαϊ δε σαϊντ το κρέας, προσθέτουμε 
    λίγο νερό για να πληθύνουμε το ζουμάκι που έμεινε, ξύνουμε καλά 
    τον πάτο της κατσαρόλας, δίνουμε μια δυο βράσεις, σουρώνουμε, 
    διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι – πιπέρι – λεμόνι και τέλος 
    δένουμε με corn flour σε μια πηχτούτσικη σάλτσα.
    
    Αφού κρυώσει το ρολό, το κόβουμε προσεχτικά σε φέτες πάχους 1 
    εκατοστού, απλώνουμε σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα που 
    πρέπει να είναι μπόλικη και ΜΠΕΚΡΟΠΙΝΟΥΜΕ!
    
    Υ.Γ. Το παραπάνω γίνεται υπέροχο και με κόκκινη σάλτσα … 
    Αυτοσχεδιάστε!
    
    
    Τη συνταγή συνιστά : Η Άσπα (εμπνεύσεως της μάνας της...)

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπεκρή μεζέ Νο 2
      Από: Natalia  12 / 5 / 2007
      βρε αρχοντούλα, δεν ρίχνεις μια ματιά και σ`αυτήν την συνταγή, 
      μήπως μπορούμε να την κάνουμε σε φόρμες για μάφφινς... ???
      γιατί έτσι όπως την κάνει η άσπα.. ζορίζομαι.. και που να τρέχω 
      και για σπάγκο... 
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
      • Θέμα: Re: Μπεκρή μεζέ Νο 2
        Από: μαμα  12 / 5 / 2007
        ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΝΣ Υλικά: 12 φέτες χοιρινή παντσέτα 12 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι σκληρό 12 κομματάκια πιπεριά πορτοκαλί 12 κομματάκια πιπεριά κίτρινη (στα χρώματα της πιπεριάς δεν είμαι απόλυτη) αλάτι πιπέρι ρίγανη ή καλύτερα 12 κομματάκια κλαδάκι φρέσκου δεντρολίβανου. 1 ταψάκι για μαφφινς 12 θέσεων Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και το κάνουμε ρολάκια βάζοντας στο κέντρο από 1 μπαστουνάκι τυρί, πορτοκαλί και κίτρινη πιπεριά και το κομματάκι δεντρολίβανο. Βάζουμε κάθε ρολάκι σε μια θήκη του ταψιού με την ανοιχτή πλευρά πάνω-κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει το κρέας. (!)
        [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Μπεκρή μεζέ σε φορμάκια για μάφφινς
    Από: μαμα  12 / 5 / 2007
    (την πάτησα με τη μορφοποίηση...)
    
    ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΝΣ
    
    Υλικά:
    
    12 φέτες χοιρινή παντσέτα
    12 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι σκληρό
    12 κομματάκια πιπεριά πορτοκαλί
    12 κομματάκια πιπεριά κίτρινη (στα χρώματα της πιπεριάς δεν 
    είμαι απόλυτη)
    
    αλάτι πιπέρι
    ρίγανη ή καλύτερα 12 κομματάκια κλαδάκι φρέσκου δεντρολίβανου.
    
    1 ταψάκι για μαφφινς 12 θέσεων
    
    Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και το κάνουμε ρολάκια βάζοντας στο 
    κέντρο από 1 μπαστουνάκι τυρί, πορτοκαλί και κίτρινη πιπεριά 
    και το κομματάκι δεντρολίβανο. Βάζουμε κάθε ρολάκι σε μια θήκη 
    του ταψιού με την ανοιχτή πλευρά πάνω-κάτω.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει το 
    κρέας
    
    (!) 

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Μπεκρή μεζέ σε φορμάκια για μάφφινς
      Από: μαμα  12 / 5 / 2007
      ... εντάξει, τι είδα πώς το έγραψα το μάφφινς! Τί έχω πάθει 
      σήμερα... !;;

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.