Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μανιταρόπιτα
Υλικά
- 500 gr. μανιτάρια κονσέρβας
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 350 gr. κρέμα γάλακτος.
- 250 gr. τυρί ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.
- 400 gr. τυριά τριμμένα (2 είδη αλμυρό και πικάντικο).
- 200 gr. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικά)
- Ασπρο πιπέρι κατά βούληση.
|
|
Ετοιμασία
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και απλώνουμε τη σφολιάτα με τις άκρες τις να γυρίζουν προς τα έξω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ξεπλένουμε και σουρώνουμε τα μανιτάρια.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί Φιλαδέλφεια το μπέικον τα τριμμένα τυριά και τα μανιτάρια προσθέτουμε πιπέρι (όσο θέλουμε) μέχρι να γίνει ένα μίγμα ομοιόμορφο. (Αν βγεί πολύ πηκτό προσθέτουμε λίγο φρέσκο γάλα.)
- Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και σκεπάζουμε λίγο τις άκρες με τη σφολιάτα.(Για να μην χυθεί το μίγμα από την σφολιάτα γιατί όταν ψήνεται φουσκώνει).
- Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στο φούρνο με αντιστάσεις πάνω κάτω.
Τη συνταγή συνιστά: η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
|
|