www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρνάκι λαδορίγανη


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί (στήθος)
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλάκια ρίγανη
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός
    -Ερυθρός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε το κρέας, το αλατοπιερώνουμε και το βάζουμε στο ταψί.
  2. Ρίχνουμε την ρίγανη, τον χυμό λεμονιού και το λάδι.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και όταν περάσει λίγη ώρα προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό.
  4. Καθώς το φαγητό ψήνεται με ένα κουτάλι ρίχνουμε από το ζουμί πάνω στο κρέας.
  5. Σερβίρεται ζεστό με τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες και πασπαλισμένες με κεφαλοτύρι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: νιαμ-νιαμ   19 / 10 / 2003
    ΈΧΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΚΟΥΝΈΛΙ ΛΑΔΟΡΊΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΉΝΕΙς ΣΕ ΛΕΜΌΝΙ,ΛΆΔΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΚΤΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙς ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΝΙ;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΠΟΣΗ ΩΡΑ??
    Από: ΒΑΣΙΛΙΗΣ  11 / 11 / 2004
    επειδη ειμαι στο χωρο τησ μαγειρικησ θα ηθελα να ξερω ποση ωρα το ψηνοθμε??
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: αρνάκι και λάδι
    Από: νιαμ-νιαμ  14 / 3 / 2005
    Μια ολόκληρη κούπα λάδι σε συνταγή με αρνάκι νομίζω ότι είναι πολύ.Ή μήπως δεν είναι;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: ΑΡΝΑΚΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ
    Από: VALIΑ  7 / 3 / 2006
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΗΣ:ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΕΙΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΛΑΔΑΚΙ (ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ)ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ Κ ΡΙΓΑΝΗ Κ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ!!!!!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.