www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα


Υλικά

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • 4-6 κουταλιές λάδι (από το τηγάνι)
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  • 2 κουταλιές κρασί κόκκινο ξερό (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 πιπεριά καυτερή ή γλυκιά ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βρέχουμε τις παλάμες μας με νερό και ζυμώνουμε καλά το μίγμα επί 5 λεπτά.
  3. Αν είναι σφιχτό, βάζουμε κι άλλο νερό, βρέχοντας τις παλάμες, και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει αφράτο.
  4. Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
  5. Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσουμε.
  6. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε το λάδι.
  7. Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει ελαφρά.
  8. Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.