Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουτζουκάκια Σμυρναίικα
Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 1 κούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 4 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι κύμινο
- αλάτι
- Πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 4-6 κουταλιές λάδι (από το τηγάνι)
- 1 κούπα χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές κρασί κόκκινο ξερό (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 πιπεριά καυτερή ή γλυκιά ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το λάδι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Βρέχουμε τις παλάμες μας με νερό και ζυμώνουμε καλά το μίγμα επί 5 λεπτά.
- Αν είναι σφιχτό, βάζουμε κι άλλο νερό, βρέχοντας τις παλάμες, και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει αφράτο.
- Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.
- Πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσουμε.
- Βγάζουμε τα σουτζουκάκια με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε το λάδι.
- Στο λάδι που τηγανίσαμε ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει ελαφρά.
- Ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
|
|