Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλέος μπουργέτο
Υλικά |
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός -Ρετσίνα
|
|
Ετοιμασία
- Ξεπλένουμε καλά το γαλέο αφού τον κόψουμε σε κομμάτια,αλατοπιπερώνουμε,και
τον περιχύνουμε με το χυμό των λεμονιών.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το
τσιγαρίζουμε (σωτάρουμε) ελάχιστα (1 λεπτό).
- Ρίχνουμε το γαλέο και ένα
ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό
και να μείνει το ψάρι με το λάδι.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Μπουργέτο γίνεται και ο μπακαλιάρος,η σαρδέλα και τα μικρά ψάρια (γαύρος,
αθερινα κλπ).
|
|