www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Θαλασσινά στο γκριλ


Υλικά

  • 24 γαρίδες ή καραβίδες
  • 5 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 5 κόκκινες πιπεριές
  • 40 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • Ρίγανη
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο
  • Για γαρνίρισμα:
    • Κόκκινες, πράσινες και κίτρινες πιπεριές
    • Μαρούλι
    • Φέτες λεμονιού



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός

Ετοιμασία

  1. Αφήνουμε τα θαλασσινά για 1 ώρα τουλάχιστον σε λάδι όπου έχουμε ρίξει λίγη ρίγανη να μαριναριστούν.
  2. Πλένουμε τις πιπεριές, τις ψήνουμε στο γκριλ από όλες τις πλευρές και τις καθαρίζουμε. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις βάζουμε στο μπλέντερ.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στις λιωμένες πιπεριές, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και διατηρούμε το μίγμα μας ζεστό.
  4. Βάζουμε τα θαλασσινά σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα ώστε να στεγνώσουν και τα ψήνουμε στο γκριλ (περίπου 1-1,5 λεπτό από κάθε μεριά).
Γαρνίρισμα: Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες, τις μοιράζουμε στα πιάτα, βάζουμε από πάνω τα θαλασσινά και στολίζουμε με ψιλοκομμένο μαρούλι και φέτες λεμονιού.

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.