www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χανιώτικη κρεατόπιτα


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 2 αρνίσια μπουτάκια
    • 1 κιλό μυζήθρα
    • Δυόσμο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για το φύλλο:
    • 1 γιαούρτι στραγγιστό των 250 γρ.
    • Λάδι (τον κεσέ του γιαουρτιού)
    • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
    • 2 αυγά
    • Τον χυμό 2 λεμονιών
  • Επικάλυψη:
    • Σησάμι



Ετοιμασία

Γέμιση:
  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρέας κομμένο σε μικρές μερίδες, το σκεπάζουμε με νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει, το μαδάμε και το βάζουμε σε ένα μπωλ.
Φύλλο:
  1. Βάζουμε σε μία λεκάνη 1/2 κιλό περίπου αλεύρι, κάνουμε μια γουβίτσα στο κέντρο και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας το μίγμα μας μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο.
  3. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ανοίγουμε ένα φύλλο με την μισή ζύμη και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
  4. Ρίχνουμε από πάνω μία στρώση κρέας (περίπου το μισό), μία στρώση μυζήθρα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο κρέας και σκεπάζουμε με ένα φύλλο που ανοίγουμε με την υπόλοιπη ζύμη μας.
Επικάλυψη:
  1. Με ένα πινελάκι λαδώνουμε το φύλλο και πασπαλίζουμε με σησάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Η Μαρία μάς την συνέστησε ως Κρεατότουρτα. Μάλλον έτσι λέγεται στο τοπικό Χανιώτικο ιδίωμα.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία από τα Χανιά

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.