www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αστακός με μακαρόνια


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αστακούς
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Βράζετε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
  2. Ωστόσο βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά . Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε για 5-7 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστακούς . Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με τη σάλτσα.
Εάν έχετε γαρίδες ή μικρούς αστακούς ή καραβίδες τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε κι αυτά μέσα στη σάλτσα.
Επίσης μπορείτε να σερβίρετε τον αστακό κομμένο στη μέση από το κεφάλι προς την ουρά. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μπαντινάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.