Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γόπες σαβόρι
Υλικά
- 1 κιλό γόπες μεγάλες ( εναλλακτικά σαβρίδια, κολιοί)
- 2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1/2 φλιτζανι τσ. ξύδι δυνατό
- 1 φλιτζάνι τσ. αλεύρι σκληρό
- αλάτι
- 1 κλαδί αρισμαρί (δενδρολίβανο)
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός -Ρετσίνα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζετε τις γόπες από τα εντόσθια και τα λέπια, τις αλατίζετε και τις αφήνετε λίγο να τις «πιάσει» το αλάτι και να στραγγίσουν.
- Τις αλευρώνετε ελαφρά, τις τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ στο οποίο έχετε στρώσει διπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφήνετε το τηγανιτό ελαιόλαδο να κατεβάσει την θερμοκρασία του και το σουρώνετε. Το ξαναβάζετε στο τηγάνι και το ζεσταίνετε ελαφρά .
- Ρίχνετε το ξύδι, το αρισμαρί και1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύετε λίγη ώρα μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και έπειτα περιχύνετε το μείγμα πάνω στις γόπες.
- Τις σκεπάζετε με ένα καπάκι και τις αφήνετε για 3 ώρες να τις πιάσει το ξύδι και το αρισμαρί. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 5-6 ημέρες εκτός ψυγείου.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Κατίνα Λουκάκη
|
|