www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψαρόσουπα από την Αγ. Γαλήνη (Κρήτη)


Υλικά

  • 2 κιλά ψάρια μπακαλιάροι, ροφός, σφυρίδα, σκορπίδια
  • 2 μέτριες ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 κιλό κολοκύθια μικρά
  • 1/2 κιλό καρότα κομμένα ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1/2 φλιτζανιού τσ. ρύζι
  • χυμό δύο λεμονιών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε νερό (τόσο ώστε να καλύπτει τη μισή), ένα κρασοπότηρο λάδι και λίγο αλάτι. Επίσης ρίχνετε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, κομμένες στη μέση και τα αφήνετε να βράσουν περίπου 20 λεπτά.
  2. Χαράζετε τα κολοκύθια και τα ρίχνετε μαζί με τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτετε το ψάρι , κομμένο σε 2 ή 3 κομμάτια αν είναι πολύ μεγάλο.
  3. Αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 30 λεπτά περίπου. Επειτα τα αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα (ψάρι, πατάτες, κολοκυθάκια και καρότα).
  4. Από αυτά παίρνετε λίγα καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες τα οποία αλέθετε στο μπλέντερ ή στο μύλο των λαχανικών κι έπειτα τα ρίχνετε στο ζωμό, στον οποίο βράσατε τα παραπάνω υλικά.
  5. Βράζετε τον ζωμό και ρίχνετε αμέσως το ρύζι. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμα νερό. Συνεχίζετε το βράσιμο για 20 ακόμα λεπτά. Μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέστε τον χυμό δύο λεμονιών.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Φυλακτή Παπαμιχελάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.