Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαργοί και τουρνάδες στο φούρνο
Υλικά
- 2 κιλά ψάρια (σαργοί - τουρνάδες)
- 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
- 1 κουταλάκι ρίγανη ή θρούμπα
- αλάτι
- πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Προετοιμασία
Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα ψάρια. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Αν έχετε τουρνά καλά είναι να τον κόψετε σε χοντρές φέτες 4-5εκ.
|
Ετοιμασία
- Αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, τον λεμόνι και την ρίγανη.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο (σε αερόθερμο) στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
- Επειτα βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε το φαγητό να ροδίσει για λίγο.
- Κάνετε λεμονόλαδο με λίγη ρίγανη και τα περιχύνετε.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Βούλα Ιερωνυμάκη
|
|