Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κακαβιά (2)
Υλικά
- 2 κιλά διάφορα πετρόψαρα (στείρες, ροφό, χάνους , μπουκανάρες, πετραχυλούδες, σκορπίδια)
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- μια κοφτή κουταλιά αλάτι
- ξινό ή λεμόνι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζετε, πλένετε και αλατίζετε καλά τα ψάρια.
- Για να βράσουν όλα μαζί τα βάζετε στην κατσαρόλα ανακατεμένα: Μια στρώση πατάτες, μια στρώση ψάρια κι έπειτα τα κρεμμύδια, τα καρότα και τέλος από πάνω τις ντομάτες.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τόσο νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα ψάρια.
- Βράζουν σε υψηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου και πάντα με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας.
- Τέλος, προσθέτετε το ξινό, σκεπάζετε την κατσαρόλα, για να πάρει μια βράση και κατεβάζετε μετά από 10 λεπτά.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρίκα Κυριακάκη
|
|