Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπετζοφάϊ (1)
Υλικά
- 1 κιλό πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
- 800 γρ. στενόμακρες πράσινες πιπεριές
- 2 καυτερές πιπεριές
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 1/2 κούπα λάδι περίπου
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του λουκάνικου.
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε τα σπόρια και αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Αν τα λουκάνικα έχουν αρκετό λίπος δεν προσθέτουμε λάδι ή προσθέτουμε λίγο.
|
|