www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπετζοφάϊ (2)


Υλικά

  • 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
  • 800 γρ. στενόμακρες πράσινες πιπεριές
  • 2 καυτερές πιπεριές
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα τέσσερα
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 1/2 κούπα λάδι περίπου
  • Λίγο μαύρο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός ημίγλυκος

Ετοιμασία

  1. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του λουκάνικου.
  2. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
  3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα λουκάνικα και από πάνω τις πιπεριές.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις ντομάτες.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, την δάφνη, τον δυόσμο και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (όσο χρειάζεται ανάλογα με το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα) Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζουμε.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.