Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σπετζοφάϊ (3)
Υλικά
- 3 καπνιστά λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια
- 1 κιλό στενόμακρες πράσινες πιπεριές
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κιλό στενόμακρες μελιτζάνες
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα τέσσερα
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κούπα λάδι περίπου
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Πλένουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες.
- Αλατίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες με αλάτι, τις αφήνουμε μία ώρα, τις ξεπλένουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
- Τρίβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους και τις φλούδες.
- Σε μία απλωτή κατσαρόλα στρώνουμε τα υλικά μας με την εξής σειρά: ντομάτα, πιπεριά, ντομάτα μελιτζάνες, λουκάνικα φροντίζοντας να τελειώσουμε με ντομάτα.
- Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, 1/2 κούπα νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνει μόνο το λάδι.
|
|