www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πιτάκια με πατάτες και ζαμπόν


Υλικά

  • 700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο φρέσκο και ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα αυγά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το ζαμπόν, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και δύο κουταλιές από τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Πλάθουμε το μίγμα σε 6-8 πιτάκια.
  4. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά.
  5. Πασπαλίζουμε κάθε πιτάκι με λίγο αλεύρι και το βουτάμε στο χτυπήμενο αυγό και μετά στο μίγμα του τυριού.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.