Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιτάκια με πατάτες και ζαμπόν
Υλικά
- 700 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο φρέσκο και ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 125 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τα αυγά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το ζαμπόν, το φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι και δύο κουταλιές από τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε το μίγμα σε 6-8 πιτάκια.
- Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με την φρυγανιά.
- Πασπαλίζουμε κάθε πιτάκι με λίγο αλεύρι και το βουτάμε στο χτυπήμενο αυγό και μετά στο μίγμα του τυριού.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ
|
|