www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα


Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο φιλέτο
  • 6 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλου (υπάρχει σε κονσέρβα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κούπα χυμό από κόκκινο σταφύλι ή ελαφρύ κόκκινο κρασί
  • Φύλλα δενδρολίβανου



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίγλυκος
    -Ερυθρός ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέτριου πάχους.
  2. Ετοιμάζουμε μαρινάτα ρίχνοντας λίγο από τον χυμό ή το κρασί στον ζελέ φραγκοστάφυλλου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο κρασί (ή χυμό).
  3. Βάζουμε την μαρινάτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε λίγα φύλλα δενδρολίβανου και το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε για 2 1/2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κρέας (αφού το στραγγίσουμε) για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
  6. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι την μαρινάτα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου η μισή. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι ή βραστές πατάτες και γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: sxetika me ti garnitoura...
    Από: marios  16 / 10 / 2006
    endiaferon suntagi, alla to garnirisma me to rizi den einai ligo klise?? twra i patata pisteuw pws einai ligo proxiro, gia ena wraio gourmed piataki de mporoume na valoume kati pio asunithisto kai giati oxi kai kati akrivo? an theloume na dwsoume aksia sta piata mas pisteuw pws prepei na diaferoune metaksi tous, mporei na diaferoun ws pros ta kreata kai tis saltses alla patata kai rizi exoun katantisei ligo vareta pisteuw...
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: sxetika me ti garnitoura...
      Από: Αντιγόνη  16 / 10 / 2006
      Δεν θα το έλεγα...Καλό είναι να δοθεί έμφαση στο κυρίως, στην 
      ιδιαίτερη γεύση του, χωρίς "παρεμβολές" από κάτι επίσης 
      διαφορετικό και ξεχωριστό. Ένα ωραίο basmati ανακατεμένο με 
      άγριο ρύζι θα ήταν τέλειο με ένα τέτοιο πιάτο. Γευστικά και 
      εμφανισιακά. Εσύ δηλαδή, τι θα πρότεινες ως γαρνιτούρα?

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.