www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό με πράσα


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό
  • 2 κιλά πράσα
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
  • 1 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ξηρός
    -Ερυθρός ημίγλυκος

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστά.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμα (μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το κρέας). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.