Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με πράσα
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μπούτι χοιρινό
- 2 κιλά πράσα
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
- 2 ώριμες ντομάτες ή 1/2 κουτί ντοματάκια
- 1 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίγλυκος
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και το σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου, προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μισή ώρα ακόμα (μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το κρέας). Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
|
|