Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο στιφάδο
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά ή κανονικά κομμένα στα 4
- 1/2 κούπα λάδι
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 φλιτζάνι του καφέ άσπρο κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίγλυκος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για μερικά λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και 1 κούπα νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Αδειάζουμε την πρώτη κατσαρόλα στη δεύτερη, προσθέτουμε 2 κούπες νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου. Προσέχουμε για να προσθέσουμε νερό αν χρειαστεί.
|
|