Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με ούζο και λαχανικά
Υλικά
- 200 γρ. στήθος κότας
- 80 γρ. καρότα
- 80 γρ. κολοκυθάκια
- 100 γρ, κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ηλιέλαιο
- 30 γρ. ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κοτόπουλο μεγάλα καρέ. Τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι στην χοντρή πλευρά του τρίφτη.
- Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά και μόλις περάσουν 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε το ούζο και μετά την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: ο Δημήτρης Καραμπίνης
|
|