www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πίτα με λαχανικά και φέτα


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 2 150 γρ. ρύζι γλασέ
    • 200 γρ. καρότα τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
    • 200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
    • 150 γρ. φέτα τριμμένη στην χοντρή μεριά του τρίφτη
    • 150 γρ. πράσινες πιπεριές κομμένες σαν σπιρτόξυλα(ζουλιέν)
    • 150 γρ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σαν σπιρτόξυλα(ζουλιέν)
    • 150 γρ. ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους (καρέ)
    • 50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 15 γρ. πιπέρι
  • Για το φύλλο:
    • 1 1 κιλό φύλλο κρούστας
    • 150 γρ. βούτυρο



Ετοιμασία

Γέμιση:
  1. Βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την φέτα, το ρύζι, το λάδι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστ. 20 επί 20 και στρώνουμε κάτω 8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ανά δύο.
  2. Στρώνουμε την γέμιση και τοποθετούμε άλλα οκτώ φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  3. Βουτυρώνουμε από πάνω, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά στους 180° C.
  4. Μόλις ψηθεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τη συνταγή συνιστά: Ο Δημήτρης Καραμπίνης (αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.