Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτα με λαχανικά και φέτα
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 2 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 200 γρ. καρότα τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
- 200 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στην χοντρή μεριά του τρίφτη
- 150 γρ. φέτα τριμμένη στην χοντρή μεριά του τρίφτη
- 150 γρ. πράσινες πιπεριές κομμένες σαν σπιρτόξυλα(ζουλιέν)
- 150 γρ. κόκκινες πιπεριές κομμένες σαν σπιρτόξυλα(ζουλιέν)
- 150 γρ. ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους (καρέ)
- 50 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 15 γρ. πιπέρι
- Για το φύλλο:
- 1 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
Γέμιση:
- Βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την φέτα, το ρύζι, το λάδι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστ. 20 επί 20 και στρώνουμε κάτω 8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ανά δύο.
- Στρώνουμε την γέμιση και τοποθετούμε άλλα οκτώ φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Βουτυρώνουμε από πάνω, χαράζουμε, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε την πίτα μας για 45 λεπτά στους 180° C.
- Μόλις ψηθεί την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Δημήτρης Καραμπίνης (αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο)
|
|