Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινά φιλέτα με μανιτάρια σε πατατοτηγανίτα
Υλικά
- 160 γρ. χοιρινά φιλετάκια
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
- 40 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Για την σάλτσα:
- Για τις πατατοτηγανίτες:
- 2-3 πατάτες
- Λίγο λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός Ημίξηρος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
Σάλτσα:
- Βάζουμε σε ένα τηγανάκι την μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει για 1-2 λεπτά.
Φιλέτα:
- Σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε τα φιλετάκια μας για 4 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τα μανιτάρια και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε στο τηγάνι την σάλτσα μας.
Πατατοτηγανίτα:
- Τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι, φτιάχνουμε με το μίγμα της πατάτας τηγανίτες λίγο μεγαλύτερες από τα φιλετάκια και τις τηγανίζουμε.
- Βάζουμε στο πιάτο τις πατατοτηγανίτες, πάνω από κάθε μία τοποθετούμε ένα φιλετάκι, προσθέτουμε την σάλτσα μανιταριών και πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Δημήτρης Καραμπίνης (αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο)
|
|