www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κροκέτες κουνουπιδιού με σκορδαλιά


Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 1 μεγάλο κουτί μπύρα
  • 1/2 κούπα διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (κεφαλογραβιέρα, παρμεζάνα)
  • Αλεύρι
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Σκορδαλιά



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κοτσάνι του κουνουπιδιού και το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κουνουπίδι για μερικά λεπτά και αφού το βγάλουμε το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα και τα τυριά και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα ρίχνουμε μπόλικο λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κουνουπίδι αφού πρώτα το βουτήξουμε στον χυλό.
  5. Σερβίρονται ζεστά με σκορδαλιά.
Αν αποφύγουμε τα τυριά είναι ένα θαυμάσιο νηστίσιμο φαγητό.
Επίσης δεν θα σκανδαλίσει τούς αποκλειστικά χορτοφάγους (vegeterians).


Σκορδαλιά με ψωμί
  • 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο και τα καρύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Σκορδαλιά με πατάτες
  • 300 γραμμάρια βρασμένες και λιωμένες πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τα καρύδια.. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (4)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.