Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουνουπίδι του Γιώργου
Υλικά
- 1 μέτρι κουνουπίδι
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες (3 χιλιοστά)
- 20 γρ. καπνιστό χοιρινό (ζαμπόν) ή μπέικον
- Τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- Φέτες τυρί για τοστ.
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και βράζουμε τις φούντες του κουνουπιδιού σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεροψήσουμε.
- Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ρηχό πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τυρί τριμμένο και το μισό κουνουπίδι.
- Τρίβουμε πάνω από το κουνουπίδι λίγο μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το ζαμπόν ή το μπέικον ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
- Στρώνουμε το υπόλοιπο κουνουπίδι, τρίβουμε ακόμη λίγο μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με την περισσότερη κρέμα γάλακτος.
- Σκεπάζουμε το φαγητό μας με τις φέτες του τυριού, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος ή να ροδίσει το τυρί. (Παρακολουθούμε ώστε να μην μας καεί το φαγητό καθώς τίποτα δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνον ζέσταμα και ρόδισμα του τυριού).
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιώργος Χατζάκης
|
|