www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ζύμη για πίτσα


Υλικά

  • Για 4 με 6 πίτσες:
    • 800 γρ. αλεύρι
    • 40 γρ. μαγιά διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα 60 γρ. περίπου αλεύρι, κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το νερό με την μαγιά και δουλεύουμε το μίγμα μας με τα χέρια, το πλάθουμε σε σχήμα μπάλας, το βάζουμε σε ένα αλευρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε, το χαράζουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι και το αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1 ώρα περίπου. (Μέχρι να φουσκώσει το προζύμι μας ετοιμάζουμε την γέμιση).
  2. Μόλις το προζύμι μας φουσκώσει βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μία λεκάνη, κάνουμε στην μέση μια λακουβίτσα, ρίχνουμε μέσα το προζύμι. Δουλεύουμε τα υλικά μας παίρνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο και προσθέτοντας λίγο αλάτι και χλιαρό νερό (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβώλους).
  3. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 ή 6 στρογγυλά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψί, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιασθεί σχεδόν ο όγκος τους.
  4. Παίρνουμε ένα-ένα τα κομμάτια τα βάζουμε σε λεία και ίσια επιφάνεια και τα ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες χτυπώντας τα με δύναμη με τα χέρια μας.
  5. Οσο για το πάχος που πρέπει να έχει η ζύμη μας (η πίτσα πάντα πρέπει να είναι λεπτή για να είναι νόστιμη) εξαρτάται, αν είμαστε οπαδοί της πίτσας ναπολιτάνα (της Νάπολης) το πάχος της πρέπει να είναι 4 χιλιοστά και στο κέντρο να είναι πιο λεπτή ώστε όταν ψηθεί να φουσκώσουν οι άκρες και να "προστατεύσουν" την γέμιση ενώ αν προτιμούμε την πίτσα ρομάνα (της Ρώμης) το πάχος της δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 χιλιοστά και να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  6. Σκεπάζουμε την ζύμη με υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200° C) μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει και τα υλικά μας να αρχίσουν τα γυαλίζουν.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.