www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαγός με σκορδαλιά


Υλικά

  • Λαγός
  • 1 κούπα περίπου Λάδι
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδαλιά



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίγλυκος
    -Ερυθρός ξηρός

Προετοιμασία

Αφού πλύνουμε καλά τον λαγό ετοιμάζουμε ένα μίγμα με νερό και ξύδι (σε αναλογία 1 κούπα ξύδι 2 κούπες νερό) και τον αφήνουμε μέσα για 2 ώρες (το μίγμα να καλύπτει τελείως τον λαγό).

Ετοιμασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε τον λαγό και τον βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το λάδι και 1 κούπα νερό.
  2. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο ρίχνοντας πάνω στον λαγό με ένα κουτάλι από την σάλτσα του ταψιού.
  3. Στην συνέχεια κόβουμε τον λαγό σε μερίδες, προσθέτουμε 1/2 κούπα ξύδι και 1/2 κούπα ζεστό νερό στο ταψί και ρίχνουμε τα κομμάτια του λαγού.
  4. Ψήνουμε για μία ώρα ακόμη.
  5. Καθώς ο λαγός ψήνεται ετοιμάζουμε την σκορδαλιά.
  6. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες και ο λαγός έχει μαλακώσει σκεπάζουμε τα κομμάτια με σκορδαλιά και βάζουμε πάλι το ταψί στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου


Σκορδαλιά με ψωμί
  • 4 φέτες μπαγιάτικο άσπρο ψωμί
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το σκόρδο και τα καρύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Σκορδαλιά με πατάτες
  • 300 γραμμάρια βρασμένες και λιωμένες πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (χτυπημένα στο γουδί)
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1 κούπα λάδι
  • 200 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τα καρύδια.. Στην συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ λάδι, ξύδι και λεμόνι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.