Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πέστροφα με λεμόνι
Υλικά
- 2 πέστροφες
- 50 γρ. βούτυρο
- Χυμό 1/2 λεμονιού
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φέτες λεμονιού
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα ψάρια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε τα ψάρια.
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και τηγανίζουμε τα ψάρια καλά και από τις δύο μεριές.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε τα ψάρια.
- Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό.
|
|