Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασόλια με μπέικον
Υλικά
- 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
- 200 γρ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 300 γρ. τυρί γκούντα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- 1/2 κούπα ντοματάκια
- 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε τα φασόλια όλη νύχτα σε μία λεκάνη σκεπασμένα με νερό.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε το μπέικον και την γκούντα.
- Περιχύνουμε τα φασόλια με την ντομάτα και το λάδι και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200° C περίπου για 1 ώρα (Αν χρειάζεται προσθέτουμε στο φαγητό μας ζεστό νερό).
- Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού.
|
|