www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρόνια με σάλτσα καρυδιών


Υλικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10
  • Φύλλα ζύμης
  • 2 αυγά (μόνον τους κρόκους)
  • Για την σάλτσα:
    • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
    • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια (χρησιμοποιούμε λίγο βούτυρο για να κάψουμε τα μακαρόνια αντί για λάδι).
  2. Βάζουμε δύο φύλλα ζύμης το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 2 εκατοστά περίπου μικρότερη από την διάμετρο των πιάτων όπου θα σερβίρουμε το φαγητό.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αυγών και με ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα της ζύμης και τα ψήνουμε στους 200° C για 30 λεπτά περίπου.
  4. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το βούτυρο, τα καρύδια, το αλάτι και αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  5. Βάζουμε τα φύλλα ζύμης στα πιάτα, μοιράζουμε τα μακαρόνια (ένα πακέτο μακαρόνια είναι για 4-5 μερίδες), προσθέτουμε την σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.