Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψάρι πλακί κατσαρόλας
Υλικά
- 1 1/4 φέτες ψαριού μαγιάτικο ή άλλο της αρεσκείας μας
- 3/4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα λάδι
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ ή 4 ώριμες ντομάτες
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1 κεφάλι σκόρδου ψιλοκομμένο
- Χυμό 1 λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός -Λευκός Ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του ψαριού, τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε για μια ώρα περίπου.
- Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 κούπες νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε από πάνω προσεκτικά τις φέτες ψαριού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15-20 λεπτά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη).
|
|