www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ψάρι πλακί κατσαρόλας


Υλικά

  • 1 1/4 φέτες ψαριού μαγιάτικο ή άλλο της αρεσκείας μας
  • 3/4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ ή 4 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κεφάλι σκόρδου ψιλοκομμένο
  • Χυμό 1 λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός
    -Λευκός Ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του ψαριού, τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε για μια ώρα περίπου.
  2. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 2 κούπες νερό, το σκόρδο, το μαϊντανό, το πιπέρι και λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
  3. Βάζουμε από πάνω προσεκτικά τις φέτες ψαριού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15-20 λεπτά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.