www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μακαρόνια


Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 3 κουταλιές βούτυρο ή 1/2 κούπα περίπου λάδι
  • Τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι.
  2. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Στην αρχή ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από πόσο βρασμένα θέλουμε τα μακαρόνια. (Ενας τρόπος για να δούμε αν έχουν βράσει είναι να πετάξουμε ένα μακαρόνι στα πλακάκια της κουζίνας. Αν κολλήσει τα μακαρόνια είναι έτοιμα).
  3. Μόλις βράσουν ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε στο τρυπητό καλά ώστε να ξεπλυθεί εντελώς ο χυλός.
  4. Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι ή βούτυρο, την ξαναβάζουμε στη φωτιά και όταν κάψει καλά το ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Τα ανακατεύουμε και τα γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα ώστε να έρθουν όλα σε επαφή με το λάδι (ή βούτυρο) Αν χρησιμοποιούμε λάδι μπορούμε να βάλουμε ένα κομμάτι κεφαλοτύρι να τηγανισθεί μέχρι να κάψει το λάδι.

Ας μην ξεχνάμε οτι αυτή είναι η βασική ετοιμασία τών μακαρονιών. Μετά από αυτήν τα μακαρόνια θα πρέπει να γαρνιριστούν (αν πρόκειται για μακαρόνια με κάτι) ή να αποτελέσουν το συνοδευτικό κάποιου άλλου κύριου παρασκευάσματος (κάτι με μακαρόνια). Επίσης προαπαιτείται αυτή η ετοιμασία πριν βάλουμε τα μακαρόνια στο πήλινο για να μπούν στο φούρνο αν πρόκειται να φτιάξουμε μια από τις πολλές μακαρονάδες φούρνου. Σαν πολύ πρόχειρο πιάτο μπορούμε να τα σερβίρουμε π.χ. με κέτσαπ ή τριμμένο κεφαλοτύρι ή φέτα... Αλλά αρκετά. Ας μήν στομώνουμε τη φαντασία τών μαγείρων...

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.