Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχάρι ρολό
Υλικά
- 2 κιλά μοσχαρίσια σπάλα
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 7-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί
- Χυμό ενός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δύο λαδόκολλες
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ξηρός -Ερυθρός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Σχίζουμε την σπάλα ώστε να γίνει ένα μακρύ κομμάτι, την αλατοπιερώνουμε, την αλείφουμε με το βούτυρο και την πασπαλίζουμε με το τυρί και το σκόρδο.
- Τυλίγουμε το κρέας μας σφιχτά σε ρολό, το περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, το δένουμε, το τυλίγουμε στις λαδόκολλες και το ξαναδένουμε.
- Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 -2 1/2 ώρες περίπου.
- Οταν κρυώσει το ξετυλίγουμε από τις λαδόκολλες και το κόβουμε σε φέτες.
|
|